• Start
  • Nieuws
  • Nieuwe roman van auteur Ted Polet aanstaande!

Nieuwe roman van auteur Ted Polet aanstaande!

Op 25 april a.s. verschijnt ‘Drie meter zand’; de nieuwe thriller van Ted Polet. Eerder verschenen van deze auteur ‘De Batavier’ en ‘Het Transport’. https://youtu.be/lEjbDOkdvfk

‘Drie meter zand’ is opnieuw een avontuurlijk verhaal waarin zeevaart en zeilen een belangrijk thema zijn. In zijn nieuwe boek verweeft Polet echter heden en verleden, middels een ingenieuze en intrigerende constructie aan elkaar. Het verhaal begint in de nadagen van Napoleon, wanneer er een klein Frans oorlogsschip in het zeegat van Ameland tot zinken wordt gebracht door een Engels fregat. Het wrak verdwijnt al snel spoorloos in de zeebodem. Een Hollandse militair in Franse dienst overleeft het gevecht en spoelt aan op het eiland. Hij krijgt tegen wil en dank te maken met de smokkelarij tussen Ameland en Helgoland, moet vluchten met zijn geliefde en raakt betrokken bij het verzet tegen Napoleon.

Tweehonderd jaar later vinden een zeiler en zijn vriendin op Ameland raadselachtige documenten in de nalatenschap van haar grootmoeder. Zij blijkt af te stammen van de schipbreukeling uit 1811. Het persoonlijk logboek van kapitein De Koning geeft hen een onverwachte blik op het leven van haar voorouders en zet hen op het spoor van het wrak. Na een wekenlange zoektocht op zee bij Ameland vinden ze de resten van het schip, waar een waardevolle lading in blijkt te zitten. Het wrak wordt echter kort na de ontdekking leeggeplunderd door nietsontziende illegale bergers, die een spoor van geweld achterlaten. De ontknoping vindt plaats aan de Engelse oostkust.

Drie meter zand is een historische roman, die uitmondt in een hedendaagse thriller. Zeeslagen, verzet en spionage in de tijd van Napoleon, een schatvondst op zee, moderne piraterij en een liefde vol twijfels. Dit is de promotievideo: https://youtu.be/lEjbDOkdvfk

Voor liefhebbers van de zee, van historie, romantiek en spanning. Een moderne thriller, waarin de geschiedenis naadloos is verweven met het heden.

Afdrukken E-mailadres

HT-C Communicatie en Marketing

Snijdershof 34
1713 WD Obdam
Noord Holland
E-mail: htinorcenti@hotmail.com 
Mobiel: 06-46590516